WSV Avondvierdaagse Noord-Holland

wandelen voor jong en oud

Historie Avondvierdaagse Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee

De avondvierdaagse in Beverwijk wordt al voor de 76 ste keer georganiseerd en werd tijdens de oorlog georganiseerde door voetbal vereniging DEM.

Later zijn er diverse wandelverenigingen geweest, die de organisatie van de avondvierdaagse overnamen van de voetbalclub.

Het wandelen werd zeer populair men liep keurig in rijen onder leiding van een marsleider en voor de scholen werden er bekers beschikbaar gesteld, diegene die de avondvierdaagse keurig en netjes en verzorgd uitliepen kwamen in aanmerking voor een Beker.

In de jaren 1950/1960 werden de prijzen uitgereikt tijdens het defilé door de Burgemeester van Beverwijk.

Er zijn diverse start locaties geweest maar de laatste 15 jaar wordt er gestart vanuit speeltuin Kindervreugd aan de Huiderlaan.

De avondvierdaagse van Heemskerk wordt al voor de 56 ste keer georganiseerd, vroeger werd er vanuit het Spectrum gestart en de laatste 10 jaar is de start vanuit Harteheem op het terrein van de Hartekampgroep. Door deze mooie samenwerking kunnen ook de bewoners van Harteheem deelnemen aan de avondvierdaagse van Heemskerk.Sinds 2019 is de startlocatie gewijzigd naar De Velst in Heemskerk. De bewoners van de Harteheem hebben niets gemerkt van deze locatie wijziging zij wandelen nog steeds de avond4daagse.

De avondvierdaagse van Wijk aan Zee heeft al 63 ste keer plaats gevonden, dit evenement is echt een dorps gebeuren met prachtige parkoersen in en rond de duinen en een avond over het strand mag zeker niet vergeten worden.

Al deze avondvierdaagsen worden de laatste 17 jaar georganiseerd door de Wandel Sport Vereniging Avondvierdaagse Noord-Holland en dank zij alle vrijwilligers kunnen wij veel wandelaars laten genieten van onze Avondvierdaagsen en de mooie omgeving van Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee.

De laatste avond van de avondvierdaagse wordt afgesloten met een feestelijke tintje. Onder de begeleiding van de Show- en Drumfanfare de Zwervers uit Beverwijk wandelen alle kinderen en ouders mee om hun verdiende medaille op te halen.

De Show- en Drumfanfare de Zwervers zijn al ruim 40 jaar betrokken bij de avondvierdaagse.