WSV Avond4daagse Noord-Holland

wandelen voor jong en oud

Historie Avondvierdaagse Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee

De avondvierdaagse in Beverwijk wordt al voor de 73 ste keer georganiseerd en werd tijdens de oorlog georganiseerde door voetbal vereniging DEM.

Later zijn er diverse wandelverenigingen de het gebeuren van de avondvierdaagse overnamen van de voetbalclub.

Het wandelen werd zeer populair men liep keurig in rijen onder leiding van een marsleider en voor de scholen werden er bekers beschikbaar gesteld, wie de avondvierdaagse keurig en netjes en verzorgd uitliepen kwam in aanmerking voor een Beker. In de jaren 50/60 werden de prijzen uitgereikt tijdens de defilé door de Burgemeester van Beverwijk.

Er zijn diverse start locatie geweest maar de laatste 15 jaar wordt er gestart vanuit de Speeltuin van Kindervreugd aan de Huiderlaan.

De avondvierdaagse van Heemskerk wordt al voor de 53 ste keer georganiseerd, werd er vroeger vanuit het Spectrum gestart de laatste 10 jaar is dat vanuit Hartekamp Groep van Harteheem. Door deze mooie samenwerking kunnen ook de bewoners van Harteheem deelnemen aan de avondvierdaagse van Heemskerk.

De avondvierdaagse van Wijk aan Zee heeft al 61 ste keer plaats gevonden, dit evenement is echt een dorps gebeuren met prachtige parkoersen in en rond de duinen en een avond over het strand mag zeker niet vergeten worden.

Al deze avondvierdaagse worden de laatste 15 jaar georganiseerd de Wandel Sport Vereniging Avond4daagse Noord-Holland en dank zij alle vrijwilligers kunnen wij veel wandelaars laten genieten van onze Avondvierdaagse en de mooie omgeving van Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee.

De laatste avond van de A4daagse wordt afgesloten met een feestelijke tintje. Onder de begeleiding van de Show- en Drumfanfare de Zwervers Beverwijk, wandelen alle kinderen en ouders mee om hun verdiende medaille op te halen.

De Show- en Drumfanfare de Zwervers zijn al ruim 40 jaar betrokken bij de avondvierdaagse.